Consultants rijden fors minder voor 5 euro per dag
Foto: Photo News

5 euro om uw bedrijfswagen een dag thuis te laten? Bij KPMG lijkt het alleszins zijn vruchten af te werpen, schrijft De Tijd.

880.000 kilometer, zoveel minder reden de consultants van KPMG in de eerste zes maanden van dit jaar. Het gaat om duizend werknemers met een bedrijfswagen, dus per werknemer werd 880 kilometer minder gereden op een half jaar. De reden: per dag dat ze de wagen thuislieten, kregen ze 5 euro. Volgens De Tijd is het een daling met 6 procent en een uitstootvermindering van maar liefst 100 ton CO².

Het bedrijf koos ervoor om een eigen mobiliteitsplan uit te werken, omdat het weinig animo voelde voor overheidsinitiatieven als ‘cash for cars’ of het mobiliteitsbudget. Bij ‘cash for cars’ zijn werknemers hun bedrijfswagen kwijt, maar ‘consultants hebben die wagen wel degelijk nodig’, klinkt het. Ook het mobiliteitsbudget is volgens KPMG niet optimaal, wegens enkel van toepassing voor mensen die vandaag al een bedrijfswagen hebben.

‘Het nieuwe systeem draait nog niet op kruissnelheid’, laat Koen Maerevoet, gedelegeerd bestuurder van KPMG nog weten in De Tijd.