‘Socialer’ Pokémon Go is helemaal terug

De zomer van 2018 heeft alle twijfels van tafel geveegd: smartphone-app Pokémon Go is allesbehalve een hype. Gameontwikkelaar Niantic merkte sinds mei een stijging van 35 procent in het aantal actieve gebruikers. Enkele updates hebben het spel een nieuw leven ingeblazen.

Niantic maakte vorige week na een zomer vol evenementen nieuwe cijfers bekend. Hoewel het specifieke aantal actieve gebruikers niet wordt meegedeeld, merkte de gameontwikkelaar sinds mei een stijging van 35 procent actieve spelers. Sinds mei - wanneer de temperaturen weer vriendelijker zijn voor wandeltochten - waren er maar liefst 400.000 spelers actief op verschillende grote events in Dortmund, Chicago of het Japanse Yokosuka. Een succes, aangezien het evenement in Chicago vorig jaar flopte: toen kon het netwerk de toeloop van 20.000 fans niet aan.

Niantic zette niet alleen in op een hechte Pokémon Go-community. De groei aan actieve spelers is ook te wijten aan enkele ‘socialere’ updates. Door een update in juni kunnen spelers nu vrienden met elkaar worden. Ze zijn zo in staat om Pokémon met elkaar te ruilen. Die update zorgde in enkele maanden tijd voor 113 miljoen vriend-connecties en 2,2 miljard verstuurde 'gifts'.

Ook vorig jaar probeerde Niantic het spel al socialer te maken. Pas deze zomer lijkt het bedrijf daar de vruchten van te plukken. In vergelijking met de zomer van 2016 verschijnen er meer en frequenter zeldzame Pokémon. Spelers moeten samen vechten om die ‘legendarische Pokémon’, zoals Articuno of Zapdos, te kunnen vangen. De gameontwikkelaar heeft ook meer kleine missies in het spel geïntegreerd, waardoor spelers gemotiveerd worden kleine opdrachten te volbrengen. Ten slotte zijn er ook twee nieuwe generatie Pokémon in het spel betrokken. Er zijn dus veel meer incentives dan twee zomers geleden.

Pokémon Go?

Pokémon Go is een smartphone-app die gebruikers toelaat te jagen op Pokémon, dieren met speciale krachten die je voor je kan laten vechten. De jacht gebeurt in ­augmented reality: als je een monstertje gevonden hebt, schakelt de app over naar je camera, en wordt de Pokémon live op het scherm geprojecteerd, alsof hij echt in je huiskamer zit. Door over je scherm te ­swipen, gooi je er een Pokéball naar, onder het motto: gotta catch ’em all.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig