Voetbalster mist trein en gaat naar huis van fan voor Fifa en curry
Franse internationals Paul Pogba en N’golo Kanté (r) vieren samen de WK-winst. Foto: AFP

N’golo Kanté wordt geroemd als één van de beste voetballers ter wereld, maar naast het veld heeft de Chelsea-speler weinig sterallures. Toen Kanté maandag zijn trein in Londen miste, ging hij in op de uitnodiging van een fan om met de man de tafel te delen. Uiteindelijk bleef hij zelfs voetbal kijken.

‘Als de jongere broer van je vriend Kanté tegenkomt in de moskee bij het avondgebed en hem uitnodigt om te komen eten’, vertelt gebruiker Abbzyrahman op Twitter bij een foto van de voetballer met enkele vrienden van hem. ‘Wat een bescheiden persoon is Kanté.’

‘Het begon allemaal met Kanté die zijn Eurostar naar Parijs miste’, legt Abbzyrahman, zelf een Arsenal-fan, uit. ‘Hij zocht op Google een lokale moskee om te bidden. Voor ze het wisten zat hij rijst en curry te eten bij hen, speelde hij FIFA met hen en keek hij naar zichzelf op (het Engelse voetbalprogramma) Match of the Day.’ Eén van de jongemannen met wie Kanté de avond doorbracht, zette daar een filmpje van op Twitter.

Kanté won afgelopen zomer het WK voetbal met Frankrijk, maar werd eerder ook al twee keer kampioen in de Premier League, met Leicester City (2015-2016) en met het Chelsea van Eden Hazard (2016-2017). Na het seizoen 2016-2017 werd Kanté ook verkozen tot speler van het jaar in Engeland.