‘De slimste mens ter wereld’ moet het dit seizoen zonder de humor van Philippe Geubels zien te redden, maar heeft twaalf andere grapjassen kunnen overtuigen om plaats te nemen aan de jurytafel in de Vier-quiz. Onder hen ook Herman Brusselmans, die er na één seizoen afwezigheid opnieuw bij is.

In de jury van De slimste mens ter wereld, intussen toe aan een zestiende seizoen, zullen opnieuw heel wat bekende gezichten opduiken, zo maakte presentator Erik van Looy maandagavond bekend in Gert late night aan de hand van een filmpje dat zich afspeelt in de ruimte. Philippe Geubels is er dit jaar niet bij: hij heeft het te druk met zijn nieuwe fictiereeks Geub.

Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen zullen wel net als vorig jaar om beurten plaatsnemen aan de jurytafel. Damen zal niet de enige vrouw zijn, dit seizoen zal ook actrice Barbara Sarafian (vorig jaar nog kandidate) haar mannetje moeten staan. Herman Brusselmans maakt dan weer zijn comeback, nadat hij vorig seizoen ontbrak.

Van Looy, voor de promotiecampagne omgetoverd tot Mister Spock, is naar eigen zeggen ontzettend blij met zijn bemanning. ‘Deze twaalfkoppige jury heeft net als ik ontzettend veel zin in deze dolle vlucht door het heelal. Ik vind het ook heel fijn dat Herman terug is. Hij is een goede vriend en een garantie op een onvergetelijke avond. Zowel voor als achter de schermen. Barbara Sarafian is nieuw achter de jurydesk, maar als ik terugdenk aan haar deelname vorig seizoen, haar ontzettend sterk komisch talent en hoe ze kan slaan en zalven tegelijk, dan kan ik me enkel verheugen op haar intergalactische verschijning.’

Het nieuwe seizoen gaat half oktober van start op Vier.