Vrouw Woody Allen ontkent misbruikschandaal
Soon Yi-Previn en Woody Allen. Foto: AP

Woody Allens vrouw Soon-Yi Previn ontkent het aanrandingsschandaal rond de filmregisseur. Woody Allen wordt er al langer van verdacht zijn dochter Dylan Farrow begin jaren negentig te hebben aangerand. Of het interview Allens zaak veel goed doet, is nog maar de vraag.

In een interview met New York Magazine praat de vrouw van de Amerikaanse filmregisseur Woody Allen, Soon-Yi Previn, voor het eerst over het misbruikschandaal waarbij haar man in 1992 betrokken raakte. Zijn dochter Dylan Farrow heeft hem toen beschuldigd van seksueel misbruik. Dat gebeurde zowat acht maanden nadat Allen haar moeder had verlaten voor Previn, die zelf trouwens het geadopteerde kind is van Allens ex-vrouw Mia Farrow.

Previn sprak zich in het Amerikaanse tijdschrift voor het eerst openlijk uit over de hele situatie. Dat deed ze naar aanleiding van de opnieuw opduikende beschuldigingen dat Allen zijn dochter zou mishandeld hebben. ‘Mia Farrow gebruikt de #MeToo-beweging en schildert Dylan af als een slachtoffer. Hierdoor hoort een hele nieuwe generatie erover wanneer ze dat niet zouden moeten horen’, zei ze.

Het is een heus steekspel. Naast de heisa rond de aanranding, beschuldigt Previn haar adoptiemoeder ervan een ‘slechte’ moeder te zijn. Ze zou houten letters naar haar hoofd hebben geslingerd wanneer ze fouten maakten tijdens het studeren. Of erger nog, ze zou haar bij haar enkels hebben omhooggehouden zodat ‘haar bloed naar haar hoofd zou stromen’.

Een bewonderaar

De kinderen van Farrow reageerden al op het interview en ontkennen dat ze een slechte moeder was. Daarnaast uiten ze ook kritiek op de journalist van het stuk. Volgens Ronan Farrow (broer van het vermeende slachtoffer Dylan Farrow) zou de journaliste die het interview deed ‘een bewonderaar en vriend van Woody Allen’ zijn.

Ook Dylan Farrow reageerde. ‘Het idee om een vriend een eenzijdig stuk te laten schrijven om de geloofwaardigheid van zijn slachtoffer aan te vallen, is walgelijk,’ zei ze op Twitter.