Bobbejaanland opnieuw vrijgegeven door politie
Foto: 'cia Jansen
Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, bij Kasterlee, is zopas vrijgegeven door de politie. Een zoektocht met de explosievenhond leverde niets op. Het park was gesloten nadat camerabeelden toonden hoe een gemaskerde man met een rugzak vannacht door het pretpark doolde.

Het pretpark Bobbejaanland is deze namiddag opnieuw vrijgegeven door de politie. Dat meldt het park. Vanmorgen bleef het domein om veiligheidsredenen dicht, nadat een verdachte persoon was gesignaleerd. De politie kwam ter plaatse om het pretpark uit te kammen met een explosievenhond. Maar die zoektocht leverde niets op. Het park zal vrijdag zoals gepland weer open gaan.


Aanleiding voor de onverwachte sluiting waren beelden van de bewakingscamera's, waarop te zien is hoe een onbekende man met een rugzak ronddwaalt in het park in de nacht van zaterdag op zondag. In samenspraak met de politie werd beslist de deuren gesloten te houden. "Veiligheid staat voor ons altijd voorop en dus namen we ook hier geen enkel risico", zegt een woordvoerder van het park. 

Honderden pretparkbezoekers stootten vanochtend op gesloten deuren. 'Zij zullen op een gepaste manier worden gecompenseerd', liet Bobbejaanland eerder al weten. Het pretpark spreekt van een 'zeer verlieslatende dag' en wil graag de identiteit van de man achterhalen.