5 koffies met een unieke smaak
Foto: Nespresso-pureorigin
MASTER ORIGIN van Nespresso: single origin koffies zoals je ze nog nooit proefde
Dossier aangeboden door Nespresso.

Geteeld op de beboste bergen van Sumatra of in de Nicaraguaanse hooglandvalleien, met de hand gedroogd of nat verwerkt, met zijn nieuwe MASTER ORIGIN-assortiment lanceert Nespresso een reeks unieke single origin koffies. Wat ze zo bijzonder maakt? Hun herkomst, de manier waarop ze verwerkt worden en hun uitzonderlijke smaak.

De beste koffiestreken ter wereld

Om de lekkerste koffie te maken, heb je koffiebonen van de allerbeste kwaliteit nodig. En om die te selecteren, reisden de koffie-experten van Nespresso letterlijk de hele wereld rond. Voor het MASTER ORIGIN-assortiment verkenden ze de beste koffiestreken ter wereld, waar ze nauwe samenwerkingen aangingen met lokale koffieboeren. Experimenten met nieuwe én traditionele verwerkingsmethodes gaven de nieuwe single origin koffies hun bijzondere smaak en aroma.


Eerlijke prijs voor lokale koffieboeren

Dat de koffieboeren daarvoor een eerlijk prijs krijgen, spreekt voor zich. Zo draagt de MASTER ORIGIN INDONESIA het Fair Trade-label, in Colombia zette Nespresso samen met FairTrade een pensioenplan op voor de lokale boeren. Daarnaast blijft Nespresso investeren in het AAA Programma voor Duurzame Kwaliteit, dat het ontwikkelde in samenwerking met de Rainforest Alliance.

Experimentele verwerkingstechnieken

Voor de koffiebonen uit Indonesië, Colombia of Ethiopië in je kopje belanden, legden ze een lange reis af en ondergingen ze een uniek verwerkingsproces. Samen met de lokale boeren, combineerde Nespresso namelijk enkele traditionele, lokale methodes met nieuwe technieken. Het resultaat: 5 single origin koffies met een smaak die je nooit eerder proefde.

1. MASTER ORIGIN INDONESIA: met halfgewassen Arabica

In Sumatra verwerken de koffieboeren hun bessen nat, volgens de lokale traditie. Het geeft de koffiebonen een fluweelzachte textuur en een rijke, houtachtige smaak.

2. MASTER ORIGIN EHTIOPIA: eeuwenoude droogtechniek

In Ethiopië worden de hele koffiebessen gedroogd in de zon. Door ze elk uur met de hand te harken, drogen ze gelijkmatig en krijgt je kopje koffie een elegante smaak met fruitige en bloemachtige toetsen.

3. MASTER ORIGIN INDIA: met moessonrobusta

De vochtige moessonwind geselt maandenlang de kustlijn van Malabar in India. De koffieboeren gebruiken die wind in hun voordeel om een buitengewoon intense koffie met een kruidig aroma te creëren.

4. MASTER ORIGIN NICARAGUA: “Black Honey” methode

De koffietelers laten het vruchtvlees rond de bonen zitten tijdens het drogen, zodat de zoete smaak maximaal wordt geabsorbeerd.

5. MASTER ORIGIN COLOMBIA: extra late oogst

In Colombia stellen de boeren de oogst zo lang mogelijk uit. Elke bes blijft er aan de struik tot ze precies de juiste dieppaarse kleur heeft. Het resultaat: koffie met een extra fruitige en krachtige smaak.

RECEPT: Fizzy India
1 capsule MASTER ORIGIN INDIA, 5 ijsblokjes, 5 kardemomzaadjes, 10 ml suikerrietsiroop, 10 ml citroensap, 80 ml limonade (met koolzuurgas), 1 snufje geraspte citroenzeste

Doe eerst de kardemomzaadjes in een kopje en giet de MASTER ORIGIN INDIA erover. Giet de siroop in een groot receptglas en voeg de ijsblokjes toe. Giet er het citroensap en de limonade bij. Voeg daarna de koffie toe en werk af met de citroenzeste.