Snelwegparking drie maanden dicht na steekpartij
In Wetteren is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen bij een vechtpartij tussen transmigranten op de snelwegparking van de E40. Als gevolg daarvan gaat de parking drie maanden dicht.

De feiten gebeurden rond 1 uur op de parking van de E40 in Wetteren, waar in het verleden al mensensmokkelbendes opgerold zijn. Het slachtoffer is een 24-jarige transmigrant, van vermoedelijk Eritrese afkomst, die neergestoken werd.

‘Afgelopen nacht omstreeks 1 uur werd op de snelwegparking van de E40 in Wetteren richting kust, een man met verschillende messteken aangetroffen. Het slachtoffer (...) overleed kort na de aankomst van de MUG-diensten’, meldt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

De politie en het parket kwamen ter plaatse en er is een gerechtelijk onderzoek gestart. Er werd een wetsgeneesheer aangesteld en het labo van de federale politie voerde een sporenonderzoek uit. Verschillende vrachtwagenchauffeurs werden verhoord als getuigen. Het is nog niet duidelijk of er iemand opgepakt is. De onderzoeksrechter in Dendermonde kwam eveneens ter plaatse voor het verdere onderzoek.

Als gevolg daarvan gaat de parking drie maanden dicht. De sluiting gaat in op donderdag 13 september om 20 uur, en geldt voor drie maanden. Het gaat enkel om de parking richting kust, en ook enkel om het gedeelte voor vrachtwagens.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig