Groen Lievegem trekt met jeugdige groep naar kiezer

Groen wil jongeren in gemeenteraad van Lievegem en zet daarom elf twintigers op de lijst, waar het straks mee naar de Lievegemse kiezer trekt. Vijf van hen staan in de top tien.

In tegenstelling tot CD&V Lievegem dat focust in haar campagne op ervaring, trekt Groen voluit de kaart van de jongeren, zegt Peter Cousaert, lijsttrekker van Groen Lievegem. De partij zet een volledig elftal twintigers op hun lijst voor de verkiezingen. “Met meer jongeren in de gemeenteraad willen we ervoor zorgen dat de jeugd er ook echt in vertegenwoordigd wordt. Onze jongeren nemen vaak nu al engagementen op in de dansschool, jeugdbewegingen of op hun school. Van die jongeren staan er ook vijf in de top tien, wat de kans groot maakt dat er ook een jongere voor Groen in de gemeenteraad kan zetelen.”

Geëngageerde jongeren

Wout Bonroy (plaats 3) uit Zomergem geeft leiding in de Scouts van Waarschoot, Timon Hogenaar uit Lovendegem (4) is heel actief binnen Jong Groen nationaal en medeoprichter van de eerste Lievegemse vereniging, gezelschapsspellenclub De Ronde Tafel. Verpleegkundige Anna Meire (5) geeft dansles aan kinderen en jongeren in dansclub Motion van Waarschoot. Ferre Windey (6) is leider bij KSA Zomergem en was lange tijd studentenvertegenwoordiger. Ook Jamesson Canoot (7) heeft een verleden in de leiding van de Chiro.

Silke Eloot (13) heeft gewerkt als vrijwillig huiswerkbegeleider en met kinderen met een beperking. Jessica Vermeire (17) is opbouwwerkster voor Groen en ondersteunt er de Meetjeslandse afdelingen van Groen. Anke Bral (19) is actief als monitor bij Speelpleinwerking Zomergem, Jari Rijckaert (22) is student architectuur en fervent skater. Celine De Vuser (23), jeugdcoach bij KFAC Waarschoot en tot vorig seizoen actief bij de damesclub van KFAC, en Stijn Hoef (27) van de Scouts van Waarschoot, sluiten het jonge elftal. (cte)

Niet te missen