Vandalen hebben het op verkiezingspromo gemunt
In Wevelgem werd N-VA geviseerd. Foto: djr

De verkiezingen naderen en dat resulteert in een overvloed aan verkiezingsaffiches. Niet iedereen is daar voor te vinden. Vandalen vernielden dit weekend promomateriaal in zowel Menen als Wevelgem. In Zwevegem werd eerder al lelijk huisgehouden.

Geen straat of er prijkt wel een of andere vorm van promo. Niet iedereen lijkt echter fan te zijn van het drukwerk. Vandalen gaan dan ook maar al te graag de koppen te lijf. De nacht van zaterdag op zondag vernielden jongeren een groot deel van de 31 verkiezingsvlaggen die CD&V langs de Moeskroenstraat in Rekkem hadden neergepoot.

De politie kon na een oproep van een buurtbewoner acht jongeren oppakken. De daders handelden alleszins niet met een politiek motief. “Het ging om kwajongensstreken van enkele minderjarigen”, aldus commissaris van de politiezone Grensleie Stefaan Vannieuwenhuyse. “Uiteindelijk was er geen schade en werd alles teruggezet. De jongeren kregen een strenge vermaning, maar er werd geen klacht ingediend.”

Niet enkel in Menen lieten vandalen hun woede los op verkiezingsplakwerk.

In Wevelgem hadden de daders het gemunt op de borden van de N-VA. Zo werden er enkele uitgetrokken. Bij andere borden werden de foto's afgescheurd. Lijsttrekker Henk Louf denkt dan weer niet meteen aan een kwajongensstreek en roept alvast alle partijen op om het beschaafd te houden. “Ik beschuldig niemand aangezien ik niets zag”, klinkt het. “Maar ik veronderstel dat het op zijn minst sympathisanten zijn van een andere partij dan N-VA.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in