Union- KV Mechelen, een match in de Proximus League, werd zondagnamiddag ontsierd door vechtpartijen op én naast het veld. De match ontspoorde in de slotfase waarbij twee spelers rood kregen en er vervolgens ook een zware schermutseling losbarstte tussen de assistent-coaches van beide teams. Er waren zeven hechtingen nodig om Fred Vanderbiest, T2 van KV Mechelen, op te lappen.

Lucas Bijker (KV Mechelen) en Serge Tabekou (Union) werden in de slotfase allebei van het veld gestuurd na een schermutseling aan de zijlijn. Na het incident deelde Ramadane Abderrahmand, assistent-coach van Union, in de spelerstunnel een slag uit in het gezicht van Vanderbiest, de T2 van KV Mechelen. Er waren zeven hechtingen nodig om Vanderbiest op te lappen.

Het incident vond plaats nadat beide assistent-coaches weg waren gestuurd. 'Bijker wordt twee keer aangetrapt. Hij reageerde en incasseerde rood', reageerde KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken na afloop van de wedstrijd op de website van de Mechelaars. 'Maar wat nadien gebeurde in de catacomben is een pure schande. Dat heb ik ook in de lage regionen nooit gezien. Als die assistent ooit nog op een wedstrijdblad staat, dan begrijp ik het niet meer.'

Ook bij Union werd het incident veroordeeld. “Wij keuren alle vormen van geweld af”, aldus CEO Philippe Bormans. “Wat er gebeurd is, kan absoluut niet. We gaan de komende dagen bekijken hoe we hierop gaan reageren.” 

2-2

De wedstrijd eindigde op 2-2 Tainmont scoorde de 0-1 via een strafschop na een half uur, maar de Union maakte in het laatste kwartier twee goals. KVM sleepte alsnog een punt uit de brand door in de 97ste minuut de 2-2 te maken. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in