Evi (24) overleden na crash tijdens sandboarden in Peruaanse woestijn
Themabeeld Foto: shutterstock

De 24-jarige Evi De Preker uit Boechout is overleden nadat ze begin september zwaargewond was geraakt tijdens het sandboarden in de Peruaanse woestijn. De jonge vrouw crashte toen tegen de muur van een hotel en liep daarbij talloze breuken op, waarna ze een week in een kunstmatige coma werd gehouden. Daaruit ontwaakte ze niet meer.

Het ongeval gebeurde vorige week in Huacachina, een oase in de Peruaanse woestijn. Dat oase-meertje met hotels en restaurants is helemaal omgeven door enorme bergen zand.

De Antwerpse Evi De Preker (24) was met een groep vrienden al weken op trektocht in Zuid-Amerika. Wat er precies misging toen ze de hoge duin bij Huacachina afdaalde met het sandboard, is niet helemaal duidelijk. Wat wel vaststaat, is dat ze niet meer tijdig kon stoppen toen ze in de richting van het dorpje gleed, dat omzoomd is met hotels. Ze ging door een omheining aan het zwembad van een hotel en crashte daarna tegen de muur. Volgens tv-zender Panamericana ­gebeuren bij Huacachina wel vaker ongevallen met sandboarders.

Evi werd met talloze breuken, waaronder een heupfractuur, overgebracht naar het ziekenhuis. Ze werd een week lang in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis. Daar waakten haar vader en moeder, die na het ongeval naar Peru waren afgereisd, bij haar. Donderdagmiddag bezweek ze aan ademhalingsstoornissen in het ziekenhuis van San Pablo, waarnaar ze was overgebracht na een verblijf in het lokale ziekenhuis van Ica.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in