Nadal geeft op en doet Del Potro US Open-finale tegen Djokovic cadeau
Foto: AFP

Juan Martín del Potro staat voor het eerst sinds 2009 opnieuw in de finale van een grandslamtoernooi. De 29-jarige Argentijn ging in de halve finale van de US Open voorbij Rafael Nadal die moest opgeven met een blessure aan de rechterknie, nadat hij de eerste twee sets met 7-6 en 6-2 had verloren. Tegenstander daarin wordt de herboren Novak Djokovic, die het makkelijk haalde van de Japanner Nishikori.

Del Potro won de US Open in 2009, zijn enige grandslamzege tot nu toe. Nadal gaf eerder dit jaar ook al geblesseerd op in de kwartfinale van de Australian Open.

“In de tweede of derde wedstrijd hier, kreeg ik pijn aan mijn knie”, vertelde Nadal achteraf. “En na enkele punten in de eerste set voelde ik die pijn terugkomen. Ik deed meteen teken aan mijn box dat ik opnieuw last had. Ik heb geprobeerd om mijzelf aan te passen en zo lang mogelijk te wachten in de hoop dat het op een gegeven moment over zou gaan. Maar het werd niet beter. En op een gegeven moment moet je een beslissing nemen. Ik vind het uiteraard helemaal niet leuk dat ik hier vroegtijdig van de court moest stappen.”

Nadal geeft op en doet Del Potro US Open-finale tegen Djokovic cadeau
Rafael Nadal Foto: AFP

Djokovic makkelijk voorbij Nishikori

In de andere halve finale haalde het voormalige nummer één van de wereld Novak Djokovic het makkelijk van de Japanner Kei Nishikori, het nummer 19 op de wereldranglijst, in drie sets (6-3, 6-4, 6-2).

De 31-jarige Serviër won twee maanden geleden ook al Wimbledon. Hij probeert zondag zijn veertiende Grand Slam-overwinning binnen te halen, zijn derde op Flushing Meadows na eerdere zeges in 2011 en 2015.

Nadal geeft op en doet Del Potro US Open-finale tegen Djokovic cadeau
Novak Djokovic Foto: Photo News