Een aantal prominente figuren uit de filmwereld krijgen traditiegetrouw hun eigen ster op de zeedijk in Oostende. Die eer gaat dit jaar onder meer naar acteur Matteo Simoni, die ook optreedt als ‘master of ceremony’ op de twaalfde editie van het Filmfestival Oostende.

‘Ik ken Matteo als een geweldige acteur en een charismatische man. Hij is een voorbeeld voor de volgende generatie aanstormend talent’, vertelt festivaldirecteur Peter Craeymeersch. ‘In Vlaanderen is hij erg bereikbaar, maar hij staat ook heel hard te kloppen op de internationale poort. Het lijkt niet meer dan correct dat dit jong talent een eigen ster krijgt op de dijk.’

Volgens Ruth Beeckmans, tegenspeelster in ‘Safety first’, is Simoni een absolute levensgenieter die nooit de gemakkelijke weg kiest. Zij mocht tijdens de korte ceremonie Matteo in de bloemetjes zetten.

Als master of ceremony koos Matteo Simoni een eigen selectie van tien films rond het thema vader en zoon. Hij selecteerde heel wat Italiaans werk, zoals het epos ‘La Meglio Gioventu’.