Twee Nederlandse verdachten van moord op agent Spa mogen worden uitgeleverd aan België
Verdachte Yvo T. verscheen eind augustus al voor de raadkamer. Foto: Photo News

Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa, mogen worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. Bij de schietpartij kwam de politieagent Amaury Delhez (38) om het leven.

Het tweetal, Cyril T. (35) en Mark van den B. (38), vocht de uitlevering aan. Beiden zeggen geen aandeel te hebben gehad in het dodelijke geweld. De broer van Cyril T., de 36-jarige Yvo, is volgens hen de schutter geweest.

De drie Limburgers werd in de nacht van 25 op 26 augustus de toegang tot een discotheek in Spa geweigerd. Tijdens de daarmee gepaard gaande ruzie zou een van de verdachten een vuurwapen hebben laten zien. De gewaarschuwde politie zou hen kort daarna met geweld uit een taxi hebben getrokken. Vervolgens ontstond een vuurgevecht, waarbij Delhez dodelijk werd geraakt.

Yvo T. werd eind augustus al in verdenking gesteld voor doodslag op Delrez en poging tot doodslag op diens collega. Volgens het parket zou de verdachte verklaard hebben dat hij zich niets meer van de feiten herinnert, omdat hij met een gat in zijn geheugen zit tussen het moment dat hij de discotheek verliet en zijn arrestatie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig