Rolls-Royce, Aston Martin en golfkarretje Jeroen Piqueur brengen 275.000 euro op
Jeroen Piqueur Foto: fvv

De openbare verkoop van de Rolls-Royce, Aston Martin oldtimer en het golfkarretje van voormalig Optima-baas Jeroen Piqueur is donderdag afgesloten met een gezamenlijke biedprijs van ongeveer 275.000 euro.

De veilingsite Jorisco, die in opdracht van de gerechtsdeurwaarders werkte, meldt dat het hoogste bod voor de Aston Martin DB2 uit 1957 216.000 euro bedraagt.

Optima Bank werd op 15 juni 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. Jeroen Piqueur is in het strafonderzoek rond de ondergang van de bank in verdenking gesteld voor misbruik van vennootschapsgoederen, witwasmisdrijven, bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.

Grote delen van zijn vermogen werden eerder in beslag genomen en verkocht om zijn schulden af te lossen, zoals zijn vastgoed en zijn luxejacht Rubeccan. De rechtbank van eerste aanleg in Gent besloot dit jaar dat Piqueur de curatoren van Optima Bank 20 miljoen euro moet betalen.

De openbare verkoop van de luxewagens levert donderdag hoge bedragen op. Het hoogste bod voor de Aston Martin DB2 uit 1957 bedraagt 216.000 euro, terwijl het openingsbod 80.000 euro bedroeg. De Rolls-Royce Phantom haalde 57.750 euro en het elektrische golfkarretje met logo van het voormalige tennistoernooi Optima Open was goed voor 4.800 euro.