Populaire Adidas-sneaker heeft nu ook diervriendelijke versie
Foto: adidas

Na een jarenlange samenwerking heeft ontwerpster Stella McCartney nu ook Adidas’ populairste sneaker een make-over mogen geven. En die is uiteraard diervriendelijk.

De Stan Smiths, witte tennissneakers met groene hiel die hun naam te danken hebben aan de Amerikaanse tennisser, zijn nog steeds niet uit het straatbeeld weg te denken. En nu is er ook een versie voor wie liever geen lederen schoenen draagt, dankzij (wie kan het ook anders) Stella McCartney. De ontwerpster heeft immers zelf een paar in de kast staan, speciaal voor haar gemaakt uit diervriendelijke materiaal, op vraag van haar echtgenoot die ze haar cadeau wilde doen.

‘Je kon het verschil niet zien met een origineel paar, waardoor ik begon na te denken hoeveel dierenlevens gered konden worden, mocht Adidas echt leder inwisselen voor nep, en lijm gebruiken zonder dierlijke materialen’, aldus McCartney, die al dertien jaar samenwerkt met het sportmerk, waarvoor ze ook al sneakers ontwierp die worden gemaakt van gerecycleerde flessen. Ze legde haar idee voor aan de Adidas-bonzen en het resultaat ligt binnen enkele dagen in de winkels.

De Stella Stan Smith vertoont naast het gebruikte materiaal nog enkele andere verschillen met het origineel. De groene hiel maakt plaats voor de kleuren bordeaux en marine, en werd bedrukt met het logo van Stella McCartney, en de gaatjes op de zijkant kregen een stervorm. Het portret van Stan Smith blijft zichtbaar op de rechterschoen, maar op de linker prijkt het portret van de ontwerpster. Tot slot is ook het prijskaartje met 250 euro wat hoger.

Populaire Adidas-sneaker heeft nu ook diervriendelijke versie
Populaire Adidas-sneaker heeft nu ook diervriendelijke versie