Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans op N-VA-lijst
Jan Ceulemans. Foto: Raymond Lemmens

Voormalig Rode Duivel Jan Ceulemans zal bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor de N-VA in Westerlo. Hij staat op de 26ste plaats.

‘Het klopt dat ik opkom voor de N-VA’, zegt Ceulemans. ‘Enkele maten hebben mij dat gevraagd. Ik heb er lang over nagedacht en ik zie dat wel zitten. Vroeger, toen ik bij Brugge zat, hebben ze mij dat ook al eens gevraagd, maar toen had ik daar geen tijd voor. Nu dus wel.’

Herman Wijnants, N-VA-schepen in Westerlo, is blij met de komst van Ceulemans. ‘Jan en ik kennen elkaar al lang en we hebben het daar wel eens over gehad’, zegt hij. ‘We halen hem graag aan boord.’

Net geen lijstduwer

Ceulemans heeft de 26ste plaats gekregen, de voorlaatste plaats op de lijst. ‘Net geen lijstduwer dus. Aan een functie denk ik nog niet. Dat zal pas blijken na de verkiezingen.’ Wijnants zelf is lijstduwer op plaats 27.

Ceulemans zal in de aanloop naar de verkiezingen niet van deur tot deur gaan. ‘Ik denk niet dat dat nodig is.’

Trainer bij Westerlo

Wijnants is ook voorzitter van voetbalclub KVC Westerlo, de club waarvan Jan ‘Caje’ Ceulemans in de periodes 1999-2005 en 2007-2012 trainer is geweest.

Jan Ceulemans is een van de succesvolste voetbalspelers uit de geschiedenis van de Belgische nationale ploeg. Hij speelde 96 wedstrijden voor de Rode Duivels en was ook jaren aanvoerder van de ploeg. Van 1978 tot 1991 was hij ook een van de sterkhouders bij Club Brugge. Hij won drie keer de Gouden Schoen.