Deense voetbalbond betaalt Slowakije schadevergoeding voor B-ploeg
Foto: AP

De Deense voetbalbond zal haar Slowaakse tegenhanger financieel compenseren voor het verlies aan inkomsten tijdens de oefeninterland van vanavond (woensdag) tussen beide landen. Het feit dat de Denen met een B-ploeg afzakken als gevolg van een aanslepend conflict over portretrechten is immers nadelig voor de wedstrijdrecette.

Nadat bekend raakte dat Denemarken met een invallersteam zal aantreden in de vriendschappelijke interland tegen Slowakije, werden de wedstrijdtickets slechts aan één euro verkocht. De wedstrijdrecette bedraagt dus heel wat minder dan wat de komst van een achtstefinalist van het WK normaal zou opleveren. De Slowaakse voetbalschatkist zal daar door de actie van de Deense voetbalbond echter geen verschil in voelen.

Denemarken stuurt het invallersteam - bestaande uit amateurs, acht profs uit de Deense derde klasse en vier zaalvoetballers - om aan een monsterboete van de UEFA te ontsnappen. Naast de vriendschappelijke interland tegen Slowakije staat er immers ook een officiële Nations League-wedstrijd tegen Wales (9 september) op het programma.