Dronken tieners bedreigen redders die hen willen helpen
Engelse redders aan het werk (archiefbeeld). Foto: BELGAIMAGE

Redders in het Engelse Morecambe werden afgedreigd, nadat ze probeerden een groep dronken tieners te helpen die met hun kleren aan in zee waren gesprongen.

De redders in Morecambe, een kustplaatsje in het noorden van Engeland, werden zondagavond door de kustwacht opgeroepen. Zes tieners tussen 11 en 15 jaar waren met hun kleren aan in de zee gesprongen.

Toen de redders met hun boot arriveerden, kwamen de tieners net uit het water. De kustwacht vroeg de redders daarop om bij de jongeren te blijven, aangezien die onderkoeld waren door het koude water.

‘De redders werden bij hun aankomst uitgescholden en bedreigd door de kinderen, die allemaal duidelijk zwaar onder de invloed waren van alcohol’, verklaarde een woordvoerder van de redders in Morecambe. Eén van de redders getuigde hoe een tiener hem toeriep: 'Als je in mijn buurt komt, sla ik.’

‘De redders bleven toch ter plaatse om de tieners bij te staan tot de politie en een ziekenwagen ter plaatse waren’, zei de woordvoerder. Een meisje werd door de ambulanciers geholpen, maar geen van de tieners moest naar het ziekenhuis.