Word eens tipsy met Ziggy
Foto: istock/getty

Een nieuwe cocktailbar in het Londense Hotel Café Royal staat volledig in het teken van Ziggy Stardust, het personage van David Bowie.

Het beroemde Hotel Café Royal op Regent Street opent op 20 september een nieuwe bar. De cocktails bij Ziggy’s worden vernoemd naar de liedjesteksten op het album The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars dat David Bowie in 1972 uitbracht.

Dat de bar in het teken staat van Bowies bekendste personage is geen willekeur. Bowie koos het Café Royal om er in 1973 een laatste avondmaal te organiseren voor Ziggy Stardust, alvorens de opzichtige glamrocker met het oranje haar op pensioen te sturen. Ook Lou Reed, Mick Jagger, Paul McCartney en Barbra Streisand waren destijds aanwezig op de afterparty van Bowies laatste optreden als Ziggy Stardust. Foto’s van die avond, genomen door Mick Rock, zullen het interieur van de nieuwe bar sieren. Er komt ook een jukebox gewijd aan het oeuvre van Bowie.

‘David Bowie heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Café Royal, dus het leek ons meer dan gepast om hommage te brengen aan hem’, aldus manager Fabio Spinette aan Britse media.