Berlijnse creatievelingen lonken naar Brussel
Foto: Farrah Floyd

Drie jonge Berlijnse labels openen een tijdelijke winkel in de Brusselse Dansaertwijk, om te zien of hun producten in de smaak vallen bij het Belgische publiek.

Nadat elf Berlijnse creatievelingen vorig jaar op uitnodiging van Brussel onze hoofdstad kwamen ontdekken, hebben drie van hen beslist om een tijdelijke winkel te openen in de Dansaertwijk.

Bojana Draca ontwerpt onder de naam Farrah Floyd vrouwenkleding en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze tekent collecties die de seizoenen negeren en werkt volgens een zerowaste-principe: elk stuk van een patroon is een rechthoek, telkens met andere dimensies, waardoor geen enkel stuk stof verloren gaat.

Draca deelt het pand op de Oude Graanmarkt de komende twee maanden met of/Berlin, de Berlijnse conceptstore die accessoires en interieurobjecten verkoopt. De derde Berliner die zich voorstelt aan het Brusselse publiek is Starstyling, een kleurrijk label voor mannen en vrouwen. Hen vind je terug in de Dansaertstraat.

Het project is een initiatief van Taste Brussels, dat Brussel promoot in het buitenland en startende ondernemers ondersteunt om een winkel te openen in de hoofdstad. Als het project goed draait, is het bedoeling om ook ontwerpers uit andere steden te overtuigen naar Brussel te komen.

 

Three mannequins in a boutique! #brussels #tastebrussels #mannequins

A post shared by starstyling (@starstylingworldwide) on