Lichaam van avonturier Marc Sluszny gevonden door anonieme duiker
Foto: facebook

Het lichaam van de Antwerpse avonturier Marc Sluszny is gevonden, zo meldt VTM. Sluszny was vermist sinds eind juni, toen hij was afgedaald in Font Estramar, de diepste onderwatergrot van Europa. De bekende avonturier, auteur en motivational speaker was op 29 juni op 125 meter diepte het contact verloren met zijn Letse duikpartner. Hij kwam nooit boven.

De zoekactie naar Sluszny werd begin deze zomer zonder resultaat stopgezet. Een andere duiker, die anoniem wil blijven, is afgelopen week op eigen houtje de grot ingedoken op zoek naar Sluszny. Hij vond het lichaam van de Antwerpse duiker op drie tot vijf meter diepte.

Het lichaam is nu in handen van het Franse gerecht. Familie en vrienden hadden de hoop al opgegeven dat het lichaam nog zou gevonden worden. ‘We dachten dat we hem nooit zouden kunnen begraven’, zegt Laurent Boekie, boezemvriend van Sluszny, aan VTM Nieuws. ‘De ontdekking van zijn lichaam was dus helemaal onverwacht. Dit brengt veel emoties met zich mee. De vorige expeditie was met vijftien man en drie ton materiaal en leverde niets op. Ik kan dus enkel chapeau zeggen aan de man die Marc vond. Hij heeft ook niets gevraagd van geld of beloning. Dit is echt een cadeau uit de hemel.’

Complexe grot

Font Estramar is een bijzondere complexe grot om in te duiken. Meerdere duikers kwamen er in het verleden al om het leven. Ook tijdens de zoektocht naar Sluszny begin deze zomer stierf een Franse duiker.

Sluszny was joods. Hij zal wellicht in Tel Aviv (Israël) begraven worden.