Hedi Slimane verandert naam van Céline (nog voor hij één jurk laat zien)
Foto: belga
De Franse topontwerper Hedi Slimane maakt zich op voor zijn debuut bij modehuis Céline, eind september in Parijs. In aanloop naar dat moment heeft hij het label al helemaal naar zijn hand gezet. Céline wordt Celine en de van de oorspronkelijke Instagrampagina blijft - op de 1,4 miljoen volgers na - niet veel meer over.

Vaarwel Céline. Nu Hedi Slimane creatief directeur van het modelabel is, zal hij het anders aanpakken. Zonder accent in de merknaam, zoveel is nu al duidelijk. Zondag plaatste het modelabel drie afbeeldingen op Instagram met de vernieuwde naam en die wordt zonder accent geschreven.

Slimane wiste ook resoluut alles was zijn voorgangster Phoebe Philo op Instagram had opgebouwd. Alle foto’s zijn verdwenen en maakten plaats voor een rijtje van drie dezelfde filmpjes: een wapperend gordijn in goudfolie, dat knipoogt naar de nakende onthulling van de eerste lijn met Slimane aan het roer.

Het is niet de eerste keer dat Slimane van bij het begin zijn stempel wil drukken. Toen hij in 2012 werd aangesteld als creatief directeur van Yves Saint Laurent kreeg hij zijn toenmalige werkgevers zo ver om de Yves te laten vallen uit de naam. Toen de Belg Anthony Vaccarello hem daar opvolgde, nam het modehuis zijn originele naam terug aan.

Hoe Slimane het label Celine zal interpreteren is nog niet helemaal duidelijk. Hij stelde wel al een nieuwe handtas voor aan de wereld met de hulp van popster en muze Lady Gaga. De rest van de collectie wordt op 28 september tijdens de Parijse modeweek voorgesteld. Ook weten we dat Slimane voor het eerst een mannenlijn zal ontwerpen voor Celine.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig