Brusselse buitenring opnieuw vrij na twee ongevallen
Foto: rr
De Brusselse buitenring was maandagochtend ter hoogte van Wemmel volledig versperd door 2 ongevallen. Er stonden in beide richtingen lange files, maar de weg is ondertussen vrijgemaakt.

Volg hier de meest actuele verkeersinformatie.

Door de ongevallen was de buitenring in Jette volledig versperd, maar die is opnieuw vrijgemaakt. De omleidingen vervallen.

Er stond een kilometerslange file. Rond 8 uur was er een vertraging van twee uur, vanaf Machelen. Ook op de binnenring stond een kijkfile, vanaf Dilbeek, met drie kwartier vertraging. Ook op de E40 stond om 8 een uur file, vanaf Affligem.

Door de hinder zijn er op andere wegen ook vertragingen ontstaan. De kleinere wegen slibben dicht, omdat mensen omrijden. En op de A12 richting Brussel vertraagt het verkeer vanaf Boom.

Ongeval

Rond half 5 gebeurde een eerste ongeval, net voor Zellik, waarbij één auto op z’n kant raakte. De bestuurder van het voertuig werd naar het ziekenhuis gebracht, maar over zijn toestand is voorlopig niets bekend.

Door het ongeval ontstond er een file, en in de staart van die file gebeurde een tweede ongeval. 'Daarbij waren drie vrachtwagens en een personenwagen betrokken. Eén voertuig kwam daarbij onder het andere terecht', zegt Sandra Eyschen, woordvoerster van de federale politie. De brandweer is momenteel bezig met nabluswerken, maar de weg zal nog een hele tijd afgesloten zijn. De bestuurder van de personenwagen kwam om het leven. Een vrachtwagenchauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.