Promovendus komt op voorsprong in Camp Nou maar Barcelona haalt daarna nog fors uit: 8-2!
Foto: REUTERS

Camp Nou werd even stil toen promovendus Huesca na drie minuten op voorsprong kwam (na bovendien een knappe aanval). Maar het antwoord van het sterrenteam liet niet op zich wachten. Uiteindelijk vielen er tien(!) doelpunten en won Barça met 8-2. Uiteraard ontbraken Lionel Messi en Luis Suarez niet op het scorebord: zij scoorden elk twee keer.

Aanvoerder Lionel Messi nam twee doelpunten voor zijn rekening en leverde ook nog twee assists, bij de doelpunten van Ivan Rakitic en Jordi Alba. Verdediger Jorge Pulido van Huesca gleed de bal in eigen doel, de andere treffers kwamen van Luis Suárez (twee, waarvan één uit een strafschop) en Ousmane Dembélé. Kort voor rust, bij een stand van 3-1, deed Alex Gallar nog iets terug namens Huesca, dat na een zege en een gelijkspel de eerste nederlaag in La Liga moest incasseren.

Met de maximale score van negen punten en een doelsaldo van 12-2 staat FC Barcelona bovenaan de ranglijst. Real Madrid heeft ook drie keer gewonnen, maar beschikt over een iets minder doelsaldo (10-2). De Madrilenen versloegen een dag eerder Leganés met 4-1, dankzij doelpunten van Gareth Bale, Karim Benzema (twee) en Sergio Ramos (strafschop). Doelman Thibaut Courtois debuteerde in stadion Santiago Bernabéu voor Real.

Promovendus Huesca kwam na mooi samenspel zowaar op voorsprong in Camp Nou:

Lionel Messi maakte echter al snel weer gelijk na een knappe dribbel:

Pulido tikte een voorzet van Jordi Alba voorbij zijn eigen doelman en daar kon zelfs de VAR niets aan veranderen:

Het duurde even maar de VAR keurde ook het eerste doelpunt van Luis Suarez goed:

Alex Gallar milderde nog net voor rust:

Maar ook Ousmane Dembélé pikte zijn doelpuntje mee:

De mooiste goal kwam echter van Ivan Rakitic:

Messi legde nog zijn tweede van de avond in het mandje:

Het bleef echter doelpunten regenen in Camp Nou:

En tot slot scoorde Luis Suarez zijn tweede van de avond vanop de stip!