Veroorzaker aanrijding Waasmunster vrijgelaten, slachtoffers buiten levensgevaar
Foto: bfs

De autobestuurder die vrijdagavond in Waasmunster een moeder en haar twee kinderen op de fiets aanreed, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Alle slachtoffers zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Het ongeval gebeurde vlakbij de grens tussen Waasmunster en Hamme. De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee kinderen van 9 en 6 jaar oud uit Temse. De moeder en de twee kinderen werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers zijn buiten levensgevaar, zegt het parket.

De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht door een verkeersdeskundige. De bestuurder, een 27-jarige man uit Sint-Niklaas, was onder invloed van alcohol. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed.

Het parket vroeg de aanhouding van de man. ‘De onderzoeksrechter besliste na verhoor van betrokkene, en op basis van de elementen uit het onderzoek tot op heden, om de man vrij te laten onder strikte voorwaarden’, zegt een parketwoordvoerster.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig