U2 moet concert in Berlijn stopzetten door stemverlies Bono
Bono tijdens het eerste concert in Berlijn vrijdagavond. Foto: Paul Zinken/dpa

De Ierse rockgroep U2 heeft zaterdagavond in Berlijn na enkele liedjes een concert moeten onderbreken wegens stemverlies van zanger Bono. ‘Het spijt ons erg dat het concert van deze avond geannuleerd moest worden’, schrijft de groep op hun website.

‘Bono was in grote vorm en zijn stem in uitstekende conditie voor de show, maar na enkele liedjes raakte hij zijn stem volledig kwijt. We weten niet wat er gebeurd is en zullen een arts raadplegen.’ Zo klinken de verontschuldigingen van Adam Clayton, The Edge en Larry Mullen jr., de overige bandleden, op de website van U2.

De Ierse rockgroep heeft zaterdagavond in Berlijn na enkele liedjes een concert moeten onderbreken wegens stemverlies van zanger Bono. Het ging om het tweede en laatste concert van U2 in Berlijn, in het kader van de ‘Experience + Innocence’-tour.

Al van bij de eerste nummers leek Bono moeilijkheden te hebben met zijn stem. De 58-jarige zanger moest de show herhaaldelijk onderbreken, ook tijdens nummers, om te drinken. Uiteindelijk gaf hij te kennen niet meer verder te kunnen.

Op amateurbeelden is duidelijk te zien (na zowat 50 seconden) dat Bono worstelt met zijn stem.

Het publiek van duizenden mensen zou op een latere datum kunnen terugkomen voor een concert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig