Kinderen nog altijd in levensgevaar na aanrijding, parket vraagt aanhouding bestuurder
Foto: bfs

De autobestuurder die vrijdagavond in Waasmunster een moeder en haar twee kinderen op de fiets aanreed, wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond aan een fietsbrug in de straat Koolputten, aan de Mirabrug in Waasmunster, vlakbij de grens met Hamme. 'De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee kinderen van 9 en 6 jaar oud uit Temse. De moeder en de twee kinderen werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De moeder verkeert momenteel buiten levensgevaar, maar de toestand van de kinderen is nog steeds kritiek', zegt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht, zegt het parket, dat een verkeersdeskundige heeft aangesteld. 'De bestuurder, een 27-jarige man uit Sint-Niklaas, was onder invloed van alcohol. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed.' Het parket vraagt de aanhouding van de man.

Michel Du Tré, burgemeester van Waasmunster, had eerder al laten weten dat het om een nieuwe wagen ging, met amper 165 kilometer op de teller.

Klap

De moeder en haar kinderen waren op weg naar hun huis in Elversele. Getuige Marina Philips was als een van de eersten bij de slachtoffers. ‘Ik was net met mijn dochter in de auto gestapt’, zegt ze. ‘De moeder en haar kindjes waren ons net daarvoor voorbij gereden. Ik hoorde de mama nog zeggen “rij mooi rechts, want er komen auto’s”. Seconden later hoorde ik die klap. Het geroep ging door merg en been.'

‘Ik heb één van de zwaargewond kindjes meteen tegen mij gehouden, terwijl mijn dochter de eerste hulp toediende. Een anesthesist die ook aanwezig was in De Koolputten (horecazaak vlakbij de Mirabrug, red.), snelde ook ter plaatse. Ik begrijp niet dat er zich op deze rustige, mooie plaats zo’n drama kon afspelen. Het leek plots wel een hel.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in