In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de lokale politie in Merksem een man opgepakt die had ingebroken in een school. Dat meldt de politie zaterdag in een persbericht. De man kon gemakkelijk opgespoord worden omdat er een bloedspoor liep vanaf de school tot het appartement van de verdachte.

Iets na 2 uur ‘s nachts ging het inbraakalarm af van de Sint-Lutgardisschool in de Du Chastellei. Enkele patrouilles die ter plaatse gingen, stelden vast dat er werd ingebroken en heel de benedenverdieping van het gebouw overhoop werd gehaald.

De verdachte was de school binnengedrongen door een raam aan de achterzijde te verbrijzelen. Daarbij had hij zich verwond aan de rechterarm, waardoor er veelvuldige bloedsporen in de school werden aangetroffen. Ook op straat vond de politie bloed.

Door het spoor te volgen kwam de politie bij een appartementsgebouw niet ver van de school terecht. In het appartement werd de verdachte aangetroffen. Hij bloedde hevig aan de rechterarm.

Na de eerste zorgen door het ambulanceteam werd hij naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht. Na verzorging werd hij naar het politiekantoor gebracht voor verder onderzoek. De 30-jarige verdachte uit Merksem werd vandaag voorgeleid.