Moeder en kinderen aangereden op fiets, in levensgevaar

Op de grens van Hamme met Waasmunster, zijn vrijdagavond een moeder en haar twee kinderen van negen en twaalf jaar oud op de fiets aangereden door een chauffeur. De moeder en een van de kinderen verkeren in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur bij de Mirabrug, een fietsersbrug op de grens van Hamme met Waasmunster. Een automobilist reed het drietal aan op het fietspad. Er kwamen drie medische teams ter plaatse die zich ontfermden over de slachtoffers. De moeder en haar 9-jarig kind zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het andere kind is niet in levensgevaar. Dat bevestigt het Parket van Oost-Vlaanderen aan Belga.

De chauffeur van de wagen zou ter plaatse zijn en pleegde geen vluchtmisdrijf. Over de exacte omstandigheden van het ongeval is op dit moment nog geen duidelijkheid. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat de man met een te hoge snelheid reed. De man legde wel een positieve ademtest af. De man wordt verhoord, maar het is nog niet duidelijk of hij voorgeleid wordt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in