Nederlander blijft aangehouden na dodelijke schietpartij in Spa
De aanhouding van Yvo T. werd met een maand verlengd Foto: Photo News

De raadkamer van Verviers heeft vrijdag de aanhouding van Yvo T. met een maand verlengd. De 35-jarige Nederlander wordt ervan verdacht dat hij op 26 augustus om 02.00 uur ‘s ochtends politie-inspecteur Amaury Delrez heeft neergeschoten.

Yvo T. zat zaterdagnacht samen met de twee andere verdachten in een taxi in Spa na te zijn geweigerd bij een café omdat ze daar een vuurwapen toonden. Even later zou hij de politie-inspecteur hebben doodgeschoten.

De Limburger, die lichtgewond raakte bij de feiten, vluchtte en hield zich schuil in een vakantiehuis. Hij kon later worden ingerekend.

De twee andere Nederlanders die bij de feiten betrokken zouden zijn, de broer van de verdachte en een vriend, zitten momenteel in de cel in Nederland, dat negentig dagen heeft om de mannen uit te leveren.

Geen herinnering van de feiten

Yvo T. is in verdenking gesteld voor doodslag op Delrez en poging tot doodslag op diens collega. Volgens het parket zou de verdachte verklaard hebben dat hij zich niets meer van de feiten herinnert omdat hij met een gat in zijn geheugen zit tussen het moment dat hij café Havana verliet en zijn arrestatie.