Sheldon Cooper in een teletijdmachine
Foto: CBS

'The big bang theory' trekt er na twaalf seizoenen de stekker uit, maar fans hoeven de neurotische Sheldon straks niet helemaal te missen dankzij de spin-off ‘Young Sheldon’.

YOUNG SHELDON

Vier, 19.35-20.35 uur

In de prequel over de kindertijd van Sheldon uit The big bang theory wordt de hoofdrol vertolkt door Iain Armitage, het aandoenlijke knulletje uit Big little lies. Twee afleveringen voor de prijs van één!

VIDANGE PERDUE

Caz, 20.40-22.20 uur

Wat zullen we nou krijgen? Een Vlaamse film op Caz, en nog wel een tragikomedie van Geoffrey Enthoven met de betreurde Nand Buyl in de hoofdrol. Buyl maakt hier trouwens meteen duidelijk waarom hij zo betreurd is.

THE KING’S SPEECH

BBC1, 23.35-1.25 uur

Een door #MeToo besmette film, want Geoffrey Rush speelt de belangrijkste bijrol. Dat doet er ons aan denken: mocht ook die schat van een Colin Firth ooit beschuldigd worden van grensoverschrijdend gedrag, dan zouden wij spontaan beginnen te stotteren.

LIKE FATHER, LIKE SON

Canvas, 22.05-00.00 uur

De Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda won eerder dit jaar de Gouden palm op het filmfestival van Cannes met zijn nieuwe film Shoplifters. Deze Like father, like son is een al even gevoelig, onderkoeld familiedrama.