Ed Sheeran krijgt rol in nieuwe film Danny Boyle
Foto: EPA-EFE

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran gaat zijn filmdebuut maken in de nieuwe prent van Danny Boyle. De muzikant speelt zichzelf in de film over de enige man die zich The Beatles nog herinnert.

Ondanks de kritiek op zijn gastrol in Game of thrones is Ed Sheeran binnenkort toch te zien in de nieuwe film van Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog millionaire). Maar hij speelt wel gewoon zichzelf. ‘De film gaat over een jonge kerel die ik meeneem op tournee, waarna ik ontdek dat hij veel beter is dan ik’, vertelt Sheeran.

De film gaat over een man die op een dag wakker wordt en merkt dat hij de enige op de wereld is die zich The Beatles nog herinnert. De singer-songwriter wordt gespeeld door voormalig 'EastEnders'-acteur Himesh Patel. De nog titelloze prent, waarvan het scenario werd geschreven door Richard Curtis, moet in september volgend jaar in première gaan.

Voor Game of thrones moest Sheeran één dag op de set zijn. ‘Nu stond ik tijdens mijn tournee verschillende dagen te acteren. Dat was intens. Maar gelukkig kan je niet veel fout doen als je jezelf speelt.’ Sheeran knijpt er nu een jaartje tussenuit.

In een interview eerder deze week zei het 27-jarige popidool dat het al lang zijn droom is, naar Hollywood te gaan om er een film te maken in het genre van de romantische Ierse film ‘One’ (2007), ‘waar de songs de kern van de film uitmaken”.

In de video hieronder analyseert onze muziekrecensent Nick De Leu het enorme succes van de Brit.