Geert Wilders blaast cartoonwedstrijd af
Foto: AFP

De Nederlandse rechtspopulistische politicus Geert Wilders heeft besloten een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed niet door te laten gaan. Volgens Wilders lopen de dreigementen over de wedstrijd ‘de spuigaten uit’.

‘Om het risico op slachtoffers van islamitisch geweld te vermijden, heb ik besloten de cartoonwedstrijd niet door te laten gaan. Veiligheid van mensen gaat voor alles’, laat hij in een verklaring weten.

Deze week werd nog een man in Den Haag opgepakt die zei een aanslag te willen plegen op Wilders vanwege de wedstrijd. In Pakistan zijn honderden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen de PVV-leider en tegen Nederland.

‘Maar het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij, maar heel Nederland als doelwit zien en meer van de dood en terreur houden dan van het leven’, aldus Wilders.

Tweede Kamer

Wilders wilde de cartoonwedstrijd in november laten plaatsvinden in een afgesloten gedeelte van de Tweede Kamer in Nederland.

De politicus zegt dat hij zijn punt ‘over het gewelddadige en intolerante karakter van de islam opnieuw heeft aangetoond’.