Onderzoek tegen Franse filmster Gérard Depardieu voor verkrachtingen
Foto: AFP

Het parket van Parijs heeft een inleidend onderzoek geopend tegen filmster Gérard Depardieu wegens ‘verkrachtingen en seksueel geweld’, zo is donderdag uit gerechtelijke bron vernomen. Het onderzoek kwam er na een klacht die maandag werd ingediend.

‘Gérard Depardieu ontkent volstrekt elke geweldpleging, elke verkrachting’, zo reageert zijn advocaat Hervé Temime.

De klacht tegen de 69-jarige Franse acteur werd in het gerechtelijke arrondissement Aix-en-Provence, in het zuiden van Frankrijk, ingediend. Het dossier werd woensdag overgedragen aan het parket van Parijs.

Volgens de Franse nieuwszender BFM TV komt de klacht van een 22-jarige actrice en zouden de feiten zich op 6 en 13 augustus in de woning van de acteur in Parijs hebben afgespeeld. De jonge actrice werkte naar verluidt met Gérard Depardieu en studeerde aan een school waar hij lesgaf. Volgens haar agent is de jonge vrouw volledig van de kaart door de zaak.

‘Ik betreur de openbaarheid van deze procedure, die Gérard Depardieu zware schade berokkent. Ik ben ervan overtuigd dat hij onschuldig zal blijken’, zegt Temime. Hij riep op tot ‘een maximum aan terughoudenheid zodat de rechten van alle partijen worden nageleefd’.