Drie bagagedieven opgepakt aan Brussel-Noord
Het busstation aan Brussel-Noord. Foto: BELGA

Vlak bij het station Brussel-Noord heeft de politie dinsdag drie bagagedieven opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket woensdag. De drie werden dinsdagavond op heterdaad betrapt toen ze reiskoffers probeerden te stelen uit een bus die klaarstond voor vertrek.

Agenten van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) hadden het drietal al enige tijd in de gaten en konden hen terstond inrekenen. De drie zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Eind juli deden verschillende chauffeurs van reisbussen die aan het Brusselse Noordstation stoppen, hun beklag in de media over de onveilige situatie. Ze hadden het daarbij over bendes die het op de bagage van argeloze busreizigers hadden gemunt.

De politie Brussel Noord kondigde toen aan de patrouilles op het terrein waar nodig te heroriënteren en strenger toe te zien. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zei bereid te zijn de federale politie te laten bijspringen om de veiligheid aan het Brusselse Noordstation te helpen verzekeren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in