Hier kunt u de trouwjurk van Meghan Markle bezichtigen
Foto: REUTERS

Het pronkstuk van de tentoonstelling ‘A royal wedding; the duke and duchess of Sussex’, die in oktober van start gaat in Windsor Castle, wordt de trouwjurk van Meghan Markle, een ontwerp van Givenchy.

De massa die op 19 mei kwam opdagen voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle kan binnenkort een retourtje boeken naar Windsor Castle. Daar opent op 26 oktober de tentoonstelling A royal wedding; the duke and duchess of Sussex, waar het publiek de kans krijgt om van dichtbij een blik te werpen op de trouwjurk van Meghan, een ontwerp van Clare Waight Keller voor het Franse modehuis Givenchy.

Ook de vijf meter lange sleep die de voormalige actrice droeg op haar trouwdag, met minutieus borduurwerk van bloemen uit alle 53 landen van de Britse Commonwealth, zal daar aan het publiek worden getoond, net zoals de diamanten tiara. Het is overigens de eerste keer dat het juweel, in 1932 ontworpen voor Queen Mary, zal worden tentoongesteld.

De trouwjurk krijgt op de tentoonstelling het gezelschap van het militaire uniform dat prins Harry droeg tijdens de ceremonie, dat de Blues and Royals vertegenwoordigt, een regiment van de Household Cavalry, een van de oudste militaire eenheden van het land. Al betreft het niet het origineel (omdat de prins dat uniform nog nodig zou hebben, aldus Kensington Palace), maar een identiek uniform dat een paar jaar eerder voor hem werd gemaakt.

De tentoonstelling in Windsor Castle sluit op 6 januari 2019 de deuren, waarna de trouwkleding doorreist naar Edinburgh, waar het tussen juni en oktober 2019 zal worden gepresenteerd in het Palace of Holyroodhouse, de Schotse officiële residentie van de koningin.

In deze video kan u het huwelijk van Harry en Meghan nog eens herbeleven.