Marina Yee maakt 'microcollectie, als tegenreactie op overaanbod’
Foto: marleen daniels

Marina Yee, een van de beroemde Zes van Antwerpen, brengt opnieuw een aantal eigen ontwerpen uit. Om die te zien moet je wel helemaal naar Japan.

Samen met Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Ann Demeulemeester en Dirk Bikkembergs zette Marina Yee in de jaren 80 de Belgische mode op de kaart als de Zes van Antwerpen. In tegenstelling tot de vijf anderen koos Yee al snel een ander pad en bracht ze slechts sporadisch collecties uit. Dat doet ze nu opnieuw, voor het eerst sinds 2005, in samenwerking met de Japanse conceptstore Laila Tokio.

Daar wordt op 30 augustus de tentoonstelling M.Y. Project onthuld, waar naast archiefstukken en enkele kunstwerken van Yee, ook vijf nieuwe ontwerpen zullen worden onthuld. ‘Ik noem het zelf een microcollectie’, vertelde Yee aan Business of Fashion. ‘Het is een tegenreactie op het overaanbod vandaag met kledingstukken die geen ziel hebben.’

Het idee kwam er nadat een tweedehandswinkel enkele oude ontwerpen had opgekocht. ‘Zij hebben me uitgenodigd om er iets bijzonders mee te doen’, aldus Yee, die ook al enkele jaren actief is als lesgever op het KASK in Gent en de modeafdeling van de academie van Den Haag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig