Tine Muyshondt trekt CD&V/Wij-lijst
Foto: rr
Net als bij de twee vorige gemeenteraadsverkiezingen trekt Tine Muyshondt (60) uit Ranst de CD&V/Wij lijst. Huidig OCMW-voorzitter Nicole Damen staat niet meer op de lijst.

Lijstrekker Muyshondt is eerste schepen in de coalitie met Open Vld. Ze is bevoegd voor bibliotheken, documentatie en erfgoed, gezondheid, informatica, milieu, onderwijs en vorming en verkeersveiligheid.

De tweede plek op de lijst is voor Fernand Bossaerts die de afgelopen zes jaar schepen van Openbare Werken en Ontwikkelingssamenwerking was.

De derde plaats gaat naar nieuwkomer Stéphanie De Ceuster (32) uit Oelegem. Ze woont in Oelegem en werkt als apotheker. Ze gaat op de lijst Christel Meeus vooraf, die nu al zetelt in de gemeenteraad.

De vijfde plek is voor Arthur Philips. Hij komt voor het eerst op bij gemeenteraadsverkiezingen in Ranst maar was vroeger al CVP-voorzitter in de afdeling Deurne. Philips is 73 en voorzitter van de Ranstse senioren. Dirk Verbruggen uit Broechem is de lijstduwer. Hij is de afdelingsvoorzitter. 

Nicole Damen, die zes jaar geleden op de derde plaats stond en de voorbije drie jaar voorzitter was van het Ranstse OCMW, komt niet meer op. De CD&V haalde bij de vorige verkiezing vijf zetels en samen met de acht van de Open Vld leverde dat net genoeg zetels op om een meerderheid te vormen. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig