Het Vlaams Belang heeft zijn belangrijkste kandidaten bekendgemaakt. Een volledige lijst lijkt niet haalbaar. “We landen tussen de vijftien en twintig mensen op onze lijst”, zegt fractieleider Hans Verreyt.

Het Vlaams Belang trekt naar de stembus met de slogan ‘Boom moet Boom blijven!’  “Onze mensen opnieuw op de eerste plaats zetten. Dat is onze ambitie. Terwijl één op de zes landgenoten in armoede leeft, blijven wij het OCMW van de wereld spelen. Met de steun van de Bomenaar maken we van Boom opnieuw een aangename, veilige en sociale omgeving waar we ons thuis voelen”, zegt lijsttrekker Hans Verreyt (38). 

Hij is al twaalf jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad en is opnieuw de jongste lijsttrekker in Boom. Werden eveneens bekendgemaakt: gemeenteraadslid Nancy Bellen op plaats twee. Vanaf 1 januari 2019 is het OCMW volledig samengevoegd met de werking van de gemeente(raad). “Heel wat kennis dreigt verloren te gaan. Daarom zetten we ons OCMW-raadslid Eddy Van der Taelen op de derde plaats”, zegt Verreyt. Gewezen spoorwegarbeider Ronny De Groof is vierde, Heidi Verhoeven vijfde.

Lijstduwer is François Addiers, eveneens uittredend gemeenteraadslid.