Vrouw in het gezicht geslagen in Parijs: verdachte opgepakt
Marie Laguerre Foto: AFP

Een man die verdacht wordt een jonge vrouw in juli een klap te hebben gegeven in Parijs, is maandag opgepakt en zit in voorlopige hechtenis.

De jonge vrouw, Marie Laguerre, kreeg bewakingscamerabeelden van het incident te pakken en plaatste die op Facebook. Ze diende klacht in bij de politie en het parket van Parijs opende een onderzoek.

Het incident gebeurde op 24 juli aan een terras in de Franse hoofdstad. De 22-jarige Laguerre kreeg te maken met een voorbijganger die obscene geluiden en opmerkingen maakte. De studente diende hem van antwoord, waarop ze een klap in het gezicht kreeg.

 

Laguerre lanceerde in de nasleep van de feiten een online platform om getuigenissen te verzamelen van vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van seksuele intimidatie. Ook de politiek bleef niet achter. Frankrijk zal veel strenger opgetreden tegen seksuele intimidatie op straat. Wie zich eraan bezondigt, kan ter plekke een boete tot 750 euro krijgen.

‘Intimidatie op straat werd vroeger niet bestraft,’ zei minister van Gendergelijkheid Marlène Schiappa, ‘en precies dat zal voortaan veranderen’. Volgens de nieuwe wet wordt seks tussen een volwassene en iemand van vijftien of jonger ook beschouwd als verkrachting, als de jongere niet in staat wordt geacht om daarvoor toestemming te hebben gegeven.