Sterrenchef Hertog Jan denkt aan nieuw restaurant in centrum Brugge
Gert De Mangeleer (l.) en Joachim Boudens Foto: ID/photo agency

Sterrenchef Gert De Mangeleer en rechterhand Joachim Boudens kiezen dan toch voor Brugge als locatie voor hun nieuwe zaak. Op het gelijkvloers van hotel ’t Zand op het gelijknamige plein, om precies te zijn.

Eind dit jaar sluit driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem de deuren, maar chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens blijven niet op hun lauweren rusten. Als alles volgens plan verloopt, openen ze in de loop van volgend jaar al een nieuwe zaak op het gelijkvloers van hotel ’t Zand. De zaakvoerster van het hotel bevestigt die plannen.

‘Het bestaande restaurant sluit morgen (zaterdag, red.) de deuren. Maar het is niet aan mij om het over de toekomstige invulling te hebben’, zegt Pascale Van Moffaert. ‘Maar voor alle duidelijkheid: het hotel zelf blijft wel gewoon open.’

Dat De Mangeleer en Boudens zinnens waren een zaak in het centrum van Brugge te openen, was overigens geen geheim. Enkele maanden geleden, in mei, deden de twee hun toekomstplannen uit de doeken in deze krant. Het pand van Hertog Jan zou behouden worden als evenementlocatie, en Bistro L.E.S.S. in Sint-Michiels zou plaatsruimen voor een volledig nieuw concept. De bistro zou op zijn beurt verhuizen naar een pand in het centrum van Brugge, en dat pand lijken ze nu ook gevonden te hebben. De zaakvoerders ontkennen de plannen niet, maar ‘hebben op dit moment nog niets te melden’.

Niet naar Gent

Hoe dan ook ziet het er dus wel naar uit dat De Mangeleer en Boudens in Brugge blijven met hun zaak, en niet uitwijken naar Gent. Want ook dat was een mogelijkheid als het in Brugge niet tot een akkoord kwam over het pand.

Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat het duo een zaak opent in de Brugse binnenstad. Dat deed het eerder al met pop-uprestaurant Yellow, in een statig pand tegenover de Vismarkt, waar tegenwoordig een hamburgerrestaurant gevestigd is.