Lichaam van vermiste leerkracht gevonden

In Sint-Niklaas is het lichaam gevonden van Wout Christiaens. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 36-jarige leerkracht was sinds vorige week zaterdag vermist. Familie en vrienden hadden een massale zoektocht opgezet.

Tijdens de zoektocht van dit weekend werden kilometers ten noorden, oosten en westen van de ouderlijke woning in Sint-Niklaas uitgekamd door zo’n 300 vrienden, kennissen en familieleden.

Zij zochten in vijftien groepjes van telkens zo’n vijftien mensen in elke beek, maïsveld en berm. Het gebied was onderverdeeld in tien zones, elk nog eens onderverdeeld in kleinere percelen.

Bij die zoekactie in de regio rond Sint-Niklaas werd zondagvoormiddag het lichaam van Wout gevonden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Het zou gaan om een wanhoopsdaad.

Vorig weekend verdwenen

Wout, vader van twee kinderen, had al een week geen teken van leven meer gegeven nadat hij vorig weekend voor het laatst werd gezien. Hij was uit de ouderlijke woning in de Bekelstraat in Sint-Niklaas te voet en zonder gsm vertrokken. Sindsdien ontbrak elk spoor.

‘We houden rekening met elk scenario. We hopen nog steeds op een goede afloop, uiteraard. Maar met de dag wordt die kans uiteraard kleiner’, had zijn broer Jan nog gezegd.

Bij de massale zoektocht waren ook twee agenten van de lokale recherche en de Cel Vermiste Personen aanwezig. Er was ook psychologische bijstand voorzien.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lichaam van vermiste leerkracht gevonden
Foto: Mattias Goossens
Lichaam van vermiste leerkracht gevonden
Foto: Mattias Goossens
Lichaam van vermiste leerkracht gevonden
Foto: Mattias Goossens

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig