De twee vissers die sinds zaterdagnamiddag vermist waren, zijn zo goed als zeker overleden. De reddingsdiensten hebben twee lichamen gevonden die voldoen aan de beschrijving van de vermiste personen.

Dat meldt het Agentschap Maritieme Dienstverlening. Een helikopter bracht de lichamen van op zee naar Engeland. De twee personen zijn wel nog niet officieel geïdentificeerd. Maar twijfel lijkt er niet meer te zijn: de zoekacties naar de lichamen zijn stopgezet, en de familie van de vermisten is op de hoogte gebracht.  

 ‘De Engelse reddingsdiensten hebben gisteren nog de hele avond en nacht naar hen gezocht. Zowel met boten op het water, maar ook vanuit de lucht’, aldus Réjane Gyssens van het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende. De reddingsactie is zondagmorgen opgestart. Pas na de middag werden twee lichamen aangetroffen.

Het vissersschip Z.19 genaamd ‘Sonja’, uit Zeebrugge, kapseisde zaterdag rond 16.30 uur zo’n zestig kilometer voor de kust van het Oost-Engelse Great Yarmouth, zo’n 170 kilometer ten noordoosten van Zeebrugge. 

Drie Belgische bemanningsleden werden na vier uur gered uit hun reddingsvlot, nadat de bemanning van ‘The Pacific Princess’, een voorbijvarend cruiseschip, een afgeschoten vuurpijl had opgemerkt. Het drietal werd aan boord genomen en aan land gebracht in Dover. ‘Ze stellen het goed’, aldus Gyssens.

 

De reddingsdiensten zoeken ook naar de intussen vermoedelijk gezonken Z.19. Het is nog niet duidelijk waarom het vissersschip is gekapseisd. ‘De oorzaak van het incident wordt nog volop onderzocht’, aldus Gyssens. Het MRCC bevestigt wel dat het slecht weer was op het moment van de feiten en dat er een sterke wind tot 8 beaufort stond, maar het is niet duidelijk of er een rechtstreeks verband is tussen het weer en het ongeval.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig