Een politieagent is zaterdagnacht doodgeschoten bij een interventie in het centrum van Spa, in de provincie Luik. Na een klopjacht is er een verdachte opgepakt, maar een eerste verhoor bracht nog geen volledig uitsluitsel over de zaak..

De 38-jarige agent werd zondagochtend omstreeks 2 uur doodgeschoten. Dat gebeurde in de avenue Reine Astrid in Spa, in de provincie Luik. 

Een groepje Nederlanders zou de toegang zijn geweigerd tot een café. De politie werd opgeroepen. Ter plaatse controleerde ze het voertuig waarin de Nederlanders zaten. Volgens het parket werd de agent - hoofdinspecteur Amaury D. - doodgeschoten door een van de passagiers. De andere politieagent schoot terug, en raakte daarbij mogelijk een van de inzittenden. De bestuurder van het voertuig reed eerst weg, maar stopte na enkele meters weer, in shock. Hij werd als getuige verhoord. Een bewakingscamera kon het tafereel filmen.

Er werd nog tevergeef geprobeerd de agent te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ook zijn collega raakte gewond, meer details over diens toestand zijn niet bekend. 

 Het parket bevestigt dat een verdachte is opgepakt, naar verluidt in een nabijgelegen bos. Het gaat om Ivo T., een Nederlandse dertiger. Hij zou geraakt zijn door een politiekogel, wellicht het schot dat door de collega van de vermoorde agent is afgevuurd. Zijn verhoor wordt maandag verdergezet.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de politieman. Volgens de krant La Libre laat de agent een vrouw en drie kinderen achter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig