Rechter moet oordelen of Michael Jackson wel zelf zong op postuum uitgebrachte nummers
Foto: EPA-EFE

Een aantal fans van de overleden popzanger Michael Jackson is ervan overtuigd dat de stem van de King of Pop niet te horen is op drie nummers die pas na zijn dood aan hem werden toegeschreven. Ze trekken daarvoor zelfs naar de rechtbank, waar ze platenmaatschappij Sony en de beheerders van de catalogus van Jackson aanklagen.

De zaak gaat over nummers die in 2010 op het album Michael verschenen: Monster, Keep Your Head Up en Breaking News. Een fan opperde al snel na het verschijnen van die liedjes dat de stem op die opnames niet die van de in 2009 omgekomen Jackson zelf is. Die theorie werd opgepikt door andere fans, die mee naar de rechter stappen.

Sommige media verspreiden vanmorgen het bericht dat Sony al zou toegegeven hebben dat de opnames inderdaad vals zijn. Zia Modabber, de advocaat van de rechtenhouders, ontkent alvast dat er is toegegeven dat Jackson niet zong. De eerste zitting voor de rechtbank ging alleen over de ontvankelijkheid van de klacht. Over de grond van de zaak is nog geen uitspraak gedaan, aldus Modabber nog. Sony zelf geeft voorlopig geen commentaar.