Minder slachtafval opgehaald na Offerfeest
Foto: jdw

Ondanks het verbod op thuisslachten in Brussel zijn in de eerste twee dagen na het Offerfeest zo’n 120 zakken slachtafval opgehaald. Vorig jaar werd er nog ruim drie keer meer afval gedumpt.

De vuilnisophalingsdienst van Net Brussel verzamelde 61 zakken en in de negentien Brussels gemeenten haalden de reinigingsdiensten nog eens 65 zakken op. Die cijfers maakten La Capitale en Bruzz bekend, en worden bevestigd aan persagentschap Belga. Net Brussel ziet wel een aanhoudende daling van de hoeveelheid slachtafval.

‘In 2017 werden er in totaal 423 zakken slachtafval opgehaald en in 2016 waren dat er zelfs 648. We hebben nog geen cijfers van vrijdag, maar die cijfers zullen we dit jaar niet halen’, vertelt woordvoerder van Net Brussel, Etienne Cornesse.

Naast het niet instellen van de tijdelijke slachtvloeren en het verbod op thuisslachten, is de zomer mogelijk een andere reden voor de daling. Veel moslims uit het Brusselse zijn met vakantie naar hun land van herkomst, en hebben daar het offerfeest gevierd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in