Officieel: Olivier Deschacht (37) trekt naar Lokeren en wordt maandag voorgesteld
Foto: Photo News

Olivier Deschacht (37) heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger tekende zaterdag een contract tot het einde van het seizoen bij Lokeren, de club waar hij nog in de jeugd speelde. Maandag wordt hij officieel voorgesteld. Deschacht was een vrije speler sinds zijn contract bij Anderlecht eind vorig seizoen was afgelopen.

De cirkel is rond. 21 jaar nadat Olivier Deschacht Lokeren verliet voor Anderlecht, keert hij er nu terug. Dat is intussen ook officieel bevestigd door Lokeren. Hij legde zaterdagochtend zijn medische tests af en tekende daarna een contract tot het einde van het seizoen. Het is voor Deschacht een terugkeer naar de heimat. Want hij speelde er in de jeugd en zijn vader was er in het verleden shirtsponsor. Nu krijgt de 37-jarige verdediger van die club de kans om zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Want Deschacht zat toch nog met een wrang gevoel sinds zijn vertrek bij Anderlecht.

“Ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben om mijn voetbalcarrière af te sluiten en heb nog steeds goesting naar de bal”, legt Deschacht uit op de site van Lokeren. “Ik ben dan ook blij dat ik hier de kans krijg om die drang naar het spelletje verder te beleven. Ik ken ook heel wat spelers en zelfs nog een aantal mensen uit de entourage. Natuurlijk ben ik al een wat oudere speler, maar mijn ervaring en mijn onverzettelijkheid breng ik mee en hoop ik te kunnen gebruiken voor Sporting Lokeren. Ik mis natuurlijk wel wat wedstrijdritme, maar fysiek ben ik er klaar voor.”

Deschacht was nog steeds erg gemotiveerd om op het hoogste niveau te voetballen. Daarom onderhield hij deze zomer zijn conditie bij eersteprovincialer Lochristi. Sinds hij bij Anderlecht moest vertrekken, had Deschacht enkele opties. Zulte Waregem was geïnteresseerd en Herman Van Holsbeeck hielp hem ook aan een gesprek met Luciano D’Onofrio bij Antwerp. Maar het wordt dus Lokeren.

Deschacht maakte op 18 december 2001 zijn debuut bij Anderlecht. Hij is met 603 officiële optredens de speler met het meest aantal wedstrijden ooit in het shirt van paars-wit. Lange tijd leek hij af te stevenen op een carrière bij één enkele club, maar dat draait nu anders uit.