Valentijn Dhaenens wint prijs op Edinburgh Fringe
Foto: Fred Debrock

Acteur Valentijn Dhaenens wint met zijn monoloog ‘Unsung’ een Fringe First, een van de belangrijkste awards op het Edinburgh Fringe Festival.

De Fringe Firsts focussen op ‘new writing’ en worden wekelijks uitgereikt door de krant The Scotsman tijdens het Schotse festival. ‘Unsung’ is de Engelse versie van ‘Onbezongen’, de eerste theatertekst van Vincent Stuer (ex-speechwriter van politici Karel De Gucht en José Manuel Barroso). Acteur Valentijn Dhaenens brengt de monoloog al de hele maand augustus op de Edinburgh Fringe, het grootste theaterfestival ter wereld.

‘Valentijn Dhaenens speelt een jonge politicus in de stijl van Tony Blair en Bill Clinton, moe van de holle slogans over “verandering”, maar niet in staat om ze te overstijgen’, schrijft The Scotsman. ‘Hij belichaamt alles wat er is misgegaan in de centrumlinkse westerse politiek, in een van de meest krachtige performances op de Fringe.’

De internationale interesse voor ‘Unsung’, een productie van KVS en Skagen, is groot: na de Fringe volgt zeker nog een buitenlandse tournee. ‘Onbezongen’, de Nederlandse versie, is komend seizoen nog in Vlaanderen te zien.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig